Cultuurzondag: Koningsberger Trio bij Falcon

Koningsberger trio
Wanneer: 26 november van 15:30 tot 17:00 Waar: Falcon Entree: €10,-

Na een geslaagde, diverse en muzikale reeks cultuurzondagmiddagen afgelopen seizoen werkt Falcon komende winter weer samen met een aantal Tilburgse podia aan een serie bijzondere cultuurzondagen in de Piushaven. Op zondag 26 november staat het Koningsberger Trio op het programma.

Elke vierde zondag van de maand, gedurende het najaar en de winter, presenteert een andere muzikale discipline zich in het fraai gerenoveerde en sfeervol ingerichte Falcon pand aan de Piushaven. Steeds in samenwerking met culturele partners uit de stad.

Koningsberger Trio

Maarten Koningsberger, één van Nederlands beste baritons, brengt met begeleiding van twee gitaristen Olga Franssen en Esther Steenbergen, een selectie van de mooiste liederen uit de cyclus Die schöne Müllerin van Schubert op zondag 26 november. Het trio treedt op van 15.30 tot 17.00 uur. Kaarten kun je reserveren bij Eethuis Twintig in het Falcon pand aan de Piushaven en kosten €10,- inclusief koffie of thee en een bonbon.

Cultuurzondag

Martin Huijbregts van Falcon en Fiori: “Als initiator en eigenaar willen we de kwaliteit en diversiteit die de ondernemingen binnen Falcon uitstralen ook uitdragen in niet-commerciële culturele activiteiten. En een bijdrage leveren aan het Piushaven programma in de winter zodat een breed publiek op een toegankelijke manier kan genieten van Cultuur met een Hoofdletter in een intieme huiskamerachtige setting.”

Falcon is trots op haar nieuwe partner in deze serie Cultuurzondagen: Stichting Muziek Evenementen Tilburg. SMET introduceerde in 1972 als eerste in Nederland het koffieconcert. Een kort concert zonder pauze op zondag om 12.30 uur. Op initiatief van een paar docenten van het Brabants Conservatorium, destijds gevestigd in het Cenakel, startte men een serie zondagconcerten in de schouwburg. Vanaf 1998 vinden deze concerten nog maandelijks in de kapel van het Cenakel plaats en hebben honderden (inter)nationaal bekende klassieke talenten de revue gepasseerd. Kijk voor meer informatie over SMET op de website van het Cenakel.

Op het programma

  • zondag 22 januari 2018: De Link met componiste Molly Joyce en slagwerker Jop Schellekens
  • zondag 25 februari 2018: studenten Young Musicians Academy Fontys

Falcon Cultuurzondagen aan de Piushaven worden mede mogelijk gemaakt door Piushaven Levend Podium. Kijk hier voor meer informatie.

In het kort

  • Datum: zondag 26 november 2017
  • Tijd: 15.30 – 17.00 uur
  • Locatie: Falcon (Piushaven)
  • Entree: €10,-

Locatie

Reageer op dit Agenda item