Kermisbegrafenis en vuurwerk in de Piushaven

kermisbegrafenis
Wanneer: 30 juli van 21:30 tot 23:00 Waar: Tilburgse Kermis Entree: gratis

Met ruim 230 attracties is de Tilburgse Kermis de grootste kermis van de Benelux. De Tilburgse binnenstad verandert van vrijdag 21 tot en met zondag 30 juli 2017 weer in één groot feest. Wanneer de laatste dag van de kermis is aangebroken, wordt deze traditioneel ‘begraven’. De kermisbegrafenis is een evenement dat je zeker niet mag missen!

Kermisbegrafenis en vuurwerk

Een jaarlijkse traditie is de bijzondere ‘begrafenis’ van de kermis. Vanaf de kerk op de Heuvel gaat rond 21.30 uur een bonte begrafenisstoet via het Piusplein en de Piusstraat naar de kop van de Piushaven, om daar rond 22.30 uur aan te komen. Het kermisteam van de gemeente, muzikanten en theatrale figuren begeleiden de stoet. Nadat een kermissymbool te water gelaten wordt, barst het vuurwerk los tussen 22.45 en 23.00 uur. Daarna volgt een oorverdovende stilte. De kermis is niet meer en het wachten op volgend jaar is begonnen.

Ben je benieuwd naar deze kermistraditie, of wil je nog eens terugkijken naar de kermisbegrafenis van vorig jaar? Bekijk dan het fotoboek.

Alles nog eens op een rijtje

  • Datum: zondag 30 juli 2017
  • Tijd: 21.30 – 23.00 uur
  • Startpunt: Heuvel | Eindpunt: Piushaven
  • Toegang: gratis!

Alles over Kermis Tilburg

Bekijk hier het laatste nieuws, de leukste evenementen, alle attracties, de mooiste foto’s en alle praktische info over de Tilburgse Kermis:

Locatie

Reageer op dit Agenda item