Drakenboot Festival: een eeuwenoude Chinese sport in de Piushaven

Drakenboot Festival

Op zaterdag 9 september 2018 vindt voor de zevende keer het gezelligste waterspektakel van Tilburg en omstreken plaats: het Drakenboot Festival. Snelheid, spanning maar ook gezelligheid en doorzettingsvermogen zullen ook deze editie weer duidelijk aanwezig zijn. Op deze mooie dag staat de Piushaven vanaf 12.00 uur in het teken van de spannende strijd van drakenbootraces. 

Na een zeer mooie editie in 2017 zal ook de 7e editie een geweldige dag worden. Elk jaar wordt de inleving, strijd en drang om te winnen groter en groter. Hoe gezellig het er ook aan toe gaat op de kade, eenmaal in de boten zijn de teams elkaars grootste vijanden. Peptalks, geheime codes, speciale tactieken, alles wordt uit de kast gehaald om als eerste over de finish te komen.

Drakenbootvaren

Drakenboot Festival

Het drakenbootvaren is een eeuwenoude Chinese sport, meer dan 2.000 jaar geleden als vruchtbaarheidsritueel voor de gewassen ontstaan. Enkele jaren geleden is de sport overgewaaid naar Europa en behoort inmiddels tot de snelst groeiende sporten ter wereld.

Diverse teams

Bedrijven, verenigingen, studenten, wijken, familieboten: de team die meedoen aan Drakenboot Festival, zijn heel divers. In teams van 17 personen gaan ze de sportieve strijd aan op het water, in echte drakenboten van ruim 12 meter lang en 1 meter breed. Een teamsport, waarbij onderlinge samenwerking essentieel is. Met name het gelijktijdig insteken van de peddels, op het ritme van het luide tromgeroffel, bepaalt welk team het snelst de finish haalt. Een waar spektakel vol spanning en actie!

Naast het sportieve element van het festival kun je genieten van uiteenlopende hapjes en drankjes op een van de terrassen aan het water. Kinderen vermaken zich opperbest in het kinderdorp met diverse (water) attracties.

Benieuwd welke teams precies de strijd met elkaar aangaan? Kijk op de Facebookpagina van Drakenboot Festival voor alle namen!

Reageer op dit Nieuws