KinderBouwSpeelplaats Havenstad tijdens de herfstvakantie

Vlak achter de Piushaven verschijnt in de herfstvakantie een tweede havenstad, waar het bruist van energie! Een Havenstad vol met creatieve invloeden vanuit de hele wereld, waar hutten gebouwd worden en nieuwe vaartuigen het licht zien. Ook is er volop ruimte voor creatieve uitspattingen in de werkplaats.

Op donderdag 19 oktober is het lichtjesfeest in de Havenstad. Van 19.30 – 20.30 uur is iedereen welkom om de verlichte bouwwerken en creaties van de kinderen te komen bewonderen.

Foto: Piushaven Levend Podium

KinderBouwSpeelplaats

De KinderBouwSpeelPlaats is een jaarlijks terugkerende activiteit tijdens de herfstvakantie voor kinderen van 6 tot 12 jaar uit de wijken rondom de Piushaven en wordt georganiseerd door ContourdeTwern als programmaonderdeel van Piushaven Levend Podium.

Dit jaar wordt er door de kinderen opnieuw gebouwd op het braakliggend terrein aan de Fatimastraat ter hoogte van de parkeerplaats van de Aabe Fabriek. Door de KinderBouwSpeelplaats steeds op een ander terrein in het gebied te organiseren reizen kinderen letterlijk mee met alle veranderingen rondom de Piushaven.

Alles en iedereen doet mee

Voor KinderBouwSpeelPlaats worden de krachten gebundeld die er in de wijk zijn. Zo zorgen meer dan vijftig vrijwilligers voor het opbouwen van het terrein, begeleiding van de kinderen, hout, maken van soep en ga zo maar door.

Ook allerlei organisaties uit de wijk leveren hun bijdrage aan het project, waarmee kinderen actief worden betrokken bij de veranderingen in de Piushaven. Bouwmensen is samen met La Poubelle een van de hoofdpartners van de KinderBouwSpeelPlaats. Hans van Gestel, directeur van Bouwmensen zet zich al jaren in omdat dit project. niet alleen vanwege het verbindende karakter maar ook om de interesse van kinderen voor het ambachtsvak te stimuleren. Naast deze bedrijven leveren ook de Scouting en Beter Groenewoud een actieve bijdrage.

Populair

Het actief aan de slag gaan met hutten bouwen blijkt al jaren ontzettend populair. Na het succes van de PiratenStad in 2010, UitvindersStad in 2011, NatuurStad Beestenboel in 2012 en MuziekStad in 2013, WereldStad in 2014, KunstenaarsStad in 2015 en RecycleStad in 2016 was ook de editie HavenStad weer binnen afzienbare tijd helemaal vol! Helaas kan niemand zich meer aanmelden.

Voor meer informatie zie www.piushaven.nl/kinderbouwspeelplaats

Reageer op dit Nieuws