Nieuw aan de Piushaven: Stadsbrouwerij013 opent dit weekend

stadsbrouwerij013

De Piushaven blijft ontwikkelen! Je kunt er al verschillende horecapareltjes vinden, heerlijk wandelen en genieten van de zon, maar een brouwerij zat er nog niet. Daar komt vanaf dit weekend verandering in: Stadsbrouwerij013 opent haar deuren. 

Foto: Facebookpagina Stadsbrouwerij013

Zaterdag 16 juni staat de feestelijke opening op het programma. Je kunt genieten van live-muziek, foodpairing uit de bourgondische keuken en natuurlijk de heerlijke bieren van Stadsbrouwerij013 rechtstreeks van de tap. Vanaf zondag 17 juni is de brouwerij ‘normaal’ geopend vanaf 12:00 uur; leuk om een bezoekje te brengen met je vader, aangezien het dan Vaderdag is.

De brouwerij is gevestigd in een prachtig monumentaal pand uit 1935. Vroeger was dit een graan- en meelfabriek en nu zijn ze er vooral met mout en hop aan de gang. Er zijn twintig taps aangesloten in de brouwerij.

Bieren Stadsbrouwerij013

Sinds de brouwerij in mei is voorzien van gigantische brouwketels, zijn de brouwers heel hard aan de slag gegaan om heerlijke bieren te brouwen. Dat is gelukt! Bij Stadsbrouwerij013 kun je genieten van zes verschillende speciaalbieren die  een link met Tilburg hebben.

Zo is het witbier, met de naam Witte Koning, vernoemd naar Koning Willem II. De Dubbel, met de naam Op Den Ophef, heeft uiteraard te maken met de brug in de Piushaven die op steenworp afstand van de brouwerij ligt. Check hieronder welke bieren Stadsbrouwerij013 momenteel brouwt en de bijbehorende omschrijvingen.

  • Mooi De Klos (Russian Imperial Stout van 10,5%): Heavy stuff, krachtig en vol van smaak. Het bier heeft een stevige ruggengraat met tonen van koffie en chocolade. Mooi De Klos heeft een warme, zachte en geroosterde afdronk.
  • Op Den Ophef (Dubbel van 7%): Deze roodbruine dubbel is  mooi zacht en rond door het gebruik van verschillende moutsoorten. De nadruk ligt op de moutigheid en niet zozeer op de bitterheid.
  • Witte Koning (Witbier van 5,1%): Dit bier heeft een licht zoete toon met een kruidige inslag en laat zich het beste smaken bij zomerse temperaturen.
  • ’n Steekje Los (Session IPA van 3,5%): Een heerlijke laag alcoholische dorstlesser met een zachte bitterheid vol exotische avonturen.
  • Kruikje Blond: heerlijk blondbier van Tilburgse bodem.
  • Tilburgse Heer: een herkenbare Tripel.

Reageer op dit Nieuws