Nieuwe dynamische bewegwijzering in Tilburgse binnenstad

Misschien heb je ze al ergens zien staan: de nieuwe dynamische bewegwijzering in de binnenstad. Deze ‘informatiepalen’ zijn een initiatief van de Gemeente Tilburg en zijn woensdag 7 maart onthuld op het Burgemeester Stekelenburgplein.

Dynamische bewegwijzering

De schermen op de palen hebben twee kanten. Aan de ene kant staat een plattegrond van de binnenstad en aan de andere kant vind je het wandelroutenetwerk van Tilburg. Het bovenste gedeelte van de schermen is dynamisch waardoor er steeds nieuwe informatie op kan verschijnen; zoals de evenementen van Tilburg Trakteert. Deze informatie wordt beheerd door VVV Tilburg.

Elf stuks

De testfase van de dynamische bewegwijzering begint met elf stuks en loopt waarschijnlijk tot de zomer. Bij alle parkeergarages, musea, de Piushaven en de voor- en achterkant van het Centraal Station zijn ze te vinden. De details op de paal zijn in de kleur van het gebied waar de paal staat. Zo heeft de dynamische bewegwijzering op bijvoorbeeld het Stadhuisplein rode details en die bij het station juist oranje.

Reageer op dit Nieuws