De Wever en Heijmans sluiten samenwerkingsovereenkomst voor ontwikkeling woningen

De Wever en Heijmans

De Wever en Heijmans bouwen 220 woningen in Berkel-Enschot en Tilburg. Ouderenzorgorganisatie De Wever en Heijmans hebben een samenwerkingsovereenkomst gesloten voor het gefaseerd ontwikkelen van circa 220 koop- en huurwoningen in Berkel-Enschot en Tilburg. Een deel van de woningen (112 zorgappartementen) is bestemd voor ouderen met uiteenlopende zorgbehoeftes.

Partnerschap

De Wever heeft in Heijmans een geschikte partner gevonden voor een passend antwoord op de toenemende vraag naar woningen voor senioren met een zorgvraag in Berkel-Enschot en Tilburg. Beide projecten bevatten een flink aantal appartementen voor ouderen die verpleeghuis-zorg nodig hebben. In Berkel-Enschot gaat het om een complex met appartementen voornamelijk voor mensen met dementie, nabij het nieuwe dorpshart Koningsoord. In Tilburg komen aan de Piushaven woningen op straatniveau, koop- en huurappartementen en zorgappartementen. Een verdere uitwerking van de plannen is de volgende stap. Daarbij hoort ook het maken van af-spraken tussen beide partijen en de gemeente. Zodra die vastliggen volgt zo spoedig mogelijk een bijeenkomst met de omwonenden.

Bouw Zorgappartementen

Hoewel er alleen nog een ruwe schets is van beide complexen zullen in beide gebouwen, volgens de visie van De Wever, binnen- en buitenruimtes voor gezamenlijk gebruik komen, waar bewoners én wijkbewoners elkaar kunnen ontmoeten. Die wijkfunctie zal bijdragen aan een gezonde woon- en leefomgeving. Naar verwachting start de bouw van de zorgappartementen in Berkel-Enschot najaar 2020, waarna de nieuwbouw aan de Piushaven in Tilburg zal volgen.

Reageer op dit Nieuws